Физика и астрономия за 7. клас

Физика и астрономия за 7. клас

20,00 лв.
С вкл. данък

Физика и астрономия за 7. клас

Автор: Максим Максимов 
Брой страници: 112
Корици: меки
Размери: 21х28 см
Тегло: 291 гр

С покупката на този учебник получавате безплатна подвързия за него с високо качество!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Учебният комплект по физика и астрономия за 7. клас е продължение на поредицата от учебници и учебни помагала за културно-образователната област „Природни науки и екология“ на издателство „Булвест 2000“, включваща учебните комплекти по човекът и природата за 3., 4., 5. и 6. клас.
Той отговаря напълно на Държавните образователни изисквания за учебно съдържание (ДОИ) и на учебната програма по физика и астрономия за 7. клас.

Учебникът е разделен на три части - Електричество и магнетизъм; Светлина и звук; От атома до Космоса.
В учебника са разработени 33 урока за нови знания, 7 лабораторни работи и 3 урока за решаване на задачи. Всяка от трите части завършва с обобщителен урок и тест за самопроверка на учениците. Съставени са и 3 теста за годишен преговор. В края на учебника е даден речник на основните нови понятия и някои важни термини.
Рубриката „Въпроси и задачи“ е обособена в колона на втората страница от всеки урок. Характерно за учебника е богатото разнообразие от въпроси върху учебното съдържание, от качествени, изчислителни и експериментални задачи.
В някои уроци е включен допълнителен учебен материал, който е извън задължителната учебна програма и е разграничен от основния текст със специален знак.
Лабораторните работи развиват практическите умения и сръчности на учениците чрез самостоятелно свързване на прости електрически вериги, измерване на електричен ток, напрежение и съпротивление. Учениците наблюдават и изследват опитно светлинни явления. Те развиват уменията си да измерват физични величини, да обработват експериментални данни и да представят резултатите в таблица.

Учебният комплект по физика и астрономия за 7. клас съдържа:
учебник по физика
учебна тетрадка
лабораторна тетрадка
книга за учителя
сборник със задачи и тестове


Настоящото издание е одобрено от МОМН и е съвместимо с учебната програма за 2017/2018 г.

 

Aко иматe нужда от подвързия за различни формати учeбници, тeтрадки и учeбни помагала, можeтe да откриeтe в нашата cпeциална ceкция "Подвързии за учебници".

9789541806227
Нов