Информатика за 9. клас - втора част  Програмиране на С++

Информатика за 9. клас - втора част Програмиране на С++

12,60 лв.
С вкл. данък

Информатика за 9. клас - втора част
Програмиране на С++

Автор: Лилия Иванова, Виолета Вазова, Иван Стоянов
Година на издаване: 2012
Брой страници: 216
Корици: меки
Размери: 16.5х23 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Двумерни масиви
Тип указатели
Функции
Рекурсия

В настоящата книга са включени теми, свързани с основите на програмирането на алгоритмичния език С++. Разгледани са етапите при решаване на задачи с компютър и средите за програмиране. Подробно са обяснени основните скаларни и съставни типове данни, основните оператори и базисните алгоритмични конструкции. Изложението се основава на метода на структурното програмиране.

Основният учебен материал е структуриран в 13 теми. Те не са разделени на отделни урочни единици, което дава възможност на всеки преподавател да направи разделение според своята лична преценка.
Изданието „Програмиране на C++“ съдържа и темите „Двумерни масиви“, „Тип указател“, „Функции“ и „Рекурсия“ от задължително избираемата подготовка по програмиране, които ще бъдат от полза на преподаватели и ученици от профилирани паралелки и математически гимназии.

В много от темите е използван проблемният подход за обучение, а именно: поставя се проблем (задача), който е трудно решим, ако се опираме само на досегашните си знания. За да реши поставената задача, ученикът разбира необходимостта от надграждане на знанията си. Избран е точно този подход, тъй като той е изключително продуктивен в методиката на обучение.
Екипът ни е представил темите по достъпен и лесно разбираем за учениците начин. Учебният материал е представен и разяснен с подходящи онагледявания, схеми и примерни задачи, които включват базисни алгоритми с техните решения. В кода, представящ решенията на задачите на ключовите места в алгоритъма, има коментари, които допълнително поясняват действията.


След всяка тема има предложен набор от задачи. Трудността им е степенувана така, че да могат да бъдат използвани от учителя в часовете за упражнения. По-любознателните ученици имат възможност да надграждат своите знания и умения извън задължителната програма, решавайки задачите с повишена трудност. Включени са тестове за самоконтрол и проверка на знанията. Въпросите и задачите след темите, както и тестовете за самопроверка допринасят допълнително за ефективността на обучение. Голяма част от задачите могат да бъдат полезни и на ръководителите на школи по информатика.


Решенията на всички задачи и тестове, включени в тази книга, както и допълнителни такива са публикувани на интернет адрес http://vista-2008.com.
При разработката на настоящата книга авторите са се ръководили предимно от опита си като преподаватели по информатика и ИТ в ОМГ „Академик Кирил Попов“ – Пловдив. Качественото съдържание се дължи и на многогодишната им дейност като ръководители на школи по информатика.

Учебният комплект по информатика за 9. клас включва:
учебник по информатика - първа част
учебник по информатика - втора част
учебник по информатика - трета част
решения на задачите от втора част на учебника
решения на задачите от трета част на учебника

Избpoeнитe кoмпoнeнти oт учeбнaтa cиcтeмa ce пpoдaвaт пooтдeлнo. Зa дa зaкупитe някoй oт тях, пocлeдвaйтe cъoтвeтния линк.

Нacтoящoтo издaниe e oдoбpeнo oт MOН и e cъвмecтимo c учeбнaтa пpoгpaмa зa 2017/2018 г.

 

Aко иматe нужда от подвързия за различни формати учeбници, тeтрадки и учeбни помагала, можeтe да откриeтe в нашата cпeциална ceкция "Подвързии за учебници".

 

Съдържание:
Предговор
Формални езици
Етапи при решаване на задачи с компютър
Среди за програмиране
Езикът C++
Основи за програмирането на C++
Скаларни типове данни
Разклонени алгоритми. Условен оператор
Оператор за многовариантен избор
Оператор за цикли
Масиви
Символни низове
Структури
Файлове
Двумерни масивиТип указатели
Функции
Рекурсия
Речник
Използвана литература
Отговори на тестовете
ASCII кодова таблица

9789549455786
Нов