• Нов
  • Нов

Стремеж към смисъл

14,95 лв.
С вкл. данък

Автор: Виктор Франкъл

Издателство: Хермес 

Година на издаване: 2021 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 256

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Издадена за първи път през 1969 г. и обединяваща поредица от лекции, книгата „Стремеж към смисъл“ е фундаментален труд за логотерапията – психотерапевтична система, базирана на идеята за търсенето на смисъл в живота като основен мотив в поведението на човека. Това ново и редактирано издание на книгата е първото от 1988 г. насам.

В епохата на екзистенциалния вакуум най-важната задача на образованието е не да предава традиции и знание, а да усъвършенства тази способност, която позволява на човека да открива уникални смисли. Днес образованието не може да си позволи да върви в коловоза на традициите, то трябва да развива способността да се взимат независими и автентични решения.

В епоха, в която Десетте Божи заповеди като че ли губят безусловната си валидност, е по-важно от всякога човекът да се научи да се вслушва в десетте хиляди заповеди, произтичащи от десетте хиляди уникални ситуации, от които се състои животът му. А по отношение на тези заповеди той трябва да се консултира със своята съвест и да се осланя на нея. Жизнената и ясна съвест е единственото, което помага на човека да противостои на ефектите на екзистенциалния вакуум, а именно – конформизма и тоталитаризма.

9789542621300

Информационен лист

Височина
16,5 см.
Ширина
11,8 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
300 гр.