• Нов
  • Нов

Тестове за матура по български език и литература за 11. и 12. клас. Учебна програма 2024/2025

16,90 лв.
С вкл. данък

Възраст: 11. клас,  12. клас

Автор: Александър Емилов, Ваня Майсторска, Жанета Андреева, Мария Дъбравова

Издателство: БГ Учебник

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 172 + 32 приложение

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Помагалото „Тестове за матура по български език и литература“ съдържа 15 теста, съобразени с актуалния изпитен формат. Тестовете са съставени от учители с опит в подготовката на зрелостници.

 

По отношение на структурирането на изпитния материал тестовете следват модела на разпределяне в три части. Този подход залага на установената изпитна практика и улеснява работата по отделните компоненти – езикови, литературни, комуникативни.

 

В съдържателно отношение тестовете са изцяло съобразени с учебно-изпитната програма за държавния зрелостен изпит. В тях са включени всички компетентности, които се очаква зрелостниците да владеят в края на втория гимназиален етап.

 

Девет от тестовете проверяват знанията по деветте глобални теми от учебната програма по литература в 11. и 12. клас и съответстващия материал по български език. Всеки следващ тест разширява обхвата си, като включва и предходните теми от учебното съдържание. Останалите шест теста са обобщителни, като два от тях са само върху материала от 11. клас, а останалите четири – върху целия учебно-изпитен материал от 11. и 12. клас.

 

В края на помагалото са предложени листове за записване на отговорите, които са с перфорация и може да се откъснат. В отделна вложка са дадени ключове с верните отговори в прегледен табличен вид.

 

Помагалото е доказало ефективността си през годините. Може да се използва както за самоподготовка, така и в обучението по български език и литература в 11. и 12. клас.

 

Изданието е актуално за новата учебна програма 2024/2025 г.

9786191872305

Информационен лист

Височина
29 см.
Ширина
21 см.
Тегло
300 гр.