• Нов
  • Нов

Живите пробиотици

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Съни Ламброзо

Издателство: Хомо Футурус

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 210

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Живите пробиотици“ ще запознае читателите с ползите за здравето от консумацията на ферментирали храни.

През 76 г сл. н. е. римският историк Плиний предполага, че ферментирало мляко облекчава стомашно-чревни инфекции. Всъщност римляните са се възползвали от лечебните ползи от лактоферментирали зеленчуци ползи от лактоферментирали зеленчуци с консумация на кисело зеле. Пътешественикът капитан Кук в края на 18 век е разчитал на киселото зеле за предпазване на своите екипажи от чревни инфекции и заболявания като скорбут, причинен от дефицит на витамин С.

Известните благотворни за здравето ефекти от полезната ферментация произтичат от живата сила, заложена във ферментиралите храни – пробиотиците.

Пробиотиците, което означава „за цял живот“, са живи микроорганизми, които са полезни за здравето и още:

произвеждат витамини, особено от групата на В витамините, като ниацин, биотин, фолиева киселина и пиридоксин, които поддържат и ускоряват скоростта на метаболизма;

детоксикират химикалите;

насърчават растежа на клетките, включително на червените кръвни клетки, които предпазват от анемия;

насърчават функциите на имунната и нервната система.

Пробиотиците увеличават производството на ензими, които подобряват асимилацията и абсорбцията на хранителните вещества от храната, особено на протеини и мазнини. Те са особено полезни за спиране растежа на патогенни микроорганизми, като по този начин съдействат за засилване отговора на имунната система.

9786192231279

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
200 гр.