Робинзон Крузо

Робинзон Крузо

28,00 лв.
С вкл. данък

Робинзон Крузо
Поредица: Световна класика за деца и юноши
(Илюстрована)

Автор: Даниел Дефо
Превод: Георги Жечев
Издание: шесто
Издателство: “Отечество”
Година на издаване: 1983
Брой страници: 224
Корици: твърди
Формат: 60х90

Книгата е в отлично състояние!

Единични бройки!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"Кой ли в детството си не е имал своя остров и своята колиба?..."

За първи път е публикувана на 25 април 1719 г. Пълното оригинално заглавие на книгата е „Животът и необикновените приключения на моряка Робинзон Крузо, родом от Йорк, прекарал 28 години на безлюден остров край бреговете на Америка близо до устието на великата река Ориноко, след като претърпява корабокрушение, в което загива целият екипаж и единствено той остава жив, заедно с разказ за по-нататъшното му необикновено избавление от пирати, описани от него самия“.

Книгата е измислена автобиография на главния герой - корабокрушенец, който прекарва 28 год. на отдалечен тропически остров, сблъсква се с туземци, роби и бунтовници, преди да бъде спасен. Негов пръв помощник става туземецът Петкан, открит и възпитан от самия Робинзон.

Счита се, че прототип на Робинзон е шотландският моряк Александър Селкирк, прекарал няколко години (оставен през 1704 и намерен през 1709 г.) на необитаемия остров Мас а Тиера (на испански: Más a Tierra, преименуван на Робинзон Крузо през 1966 г.), който влиза в състава на островите Хуан Фернандес в Тихия океан, на 640 км от крайбрежието на Чили.

Описанието на острова на Крузо вероятно е основано на карибския остров Тобаго, който лежи северно от брега на Венецуела близо до устието на р. Ориноко.

Нов