Чичо Томовата Колиба

Чичо Томовата Колиба

28,00 лв.
С вкл. данък

Чичо Томовата Колиба
Поредица: Световна класика за деца и юноши
(Илюстрована)

Автор: Хариет Бичър Стоу
Превод от английски: Анна Каменова
Издание: шесто
Издателство: “Отечество”
Година на издаване: 1978
Брой страници: 392
Корици: твърди
Формат: 1/16х60/90

Книгата е в отлично състояние!

Единични бройки!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Чичо Томовата колиба“ е световноизвестен роман на Хариет Бичър Стоу, който допринася към напрежението, довело до Американската гражданска война. Написан е през 1851-52 г. и веднага става бестселър. Преведен е на 37 езика и само за пет години от него са продадени половин милион бройки.

В него се разказва за цветнокож - Том, наричан от всички „чичо Том“, купуван и продаван три пъти и накрая пребит до смърт от последния си собственик. Том е на средна възраст, с жена и деца, набожен и почтен, което доказва като сам отива до Синсинати и се връща с 500 долара, изпратени до господаря му, въпреки че е лесно да избяга с парите в Канада.

Книгата е публикувана първо в подлистник в „Национална ера“ – вестник, ангажиран с борбата срещу робството. Сюжетът е отчасти базиран на истински случай, известен на Хариет Бичър Стоу, а също и на други подобни случаи. При писането на романа тя изпада в състояние на вдъхновение „Не можех да контролирам разказа, Бог сам го пишеше“, твърди Стоу. „Аз бях само инструмент в ръката Му. На Него трябва да се отдадат всички похвали“. Президентът Ейбрахам Линкълн се среща с Бичър Стоу и се шегува: „А, значи Вие сте малката женичка, написала книгата, от която започна голямата война!“.

Нов