• Нов
  • Нов

Между два свята – книга 1

13,50 лв.
С вкл. данък

Автор: Емилия Димитрова

Издателство: НОВЕ Пъблишинг

Година на издаване: 2020 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 168

Тегло: 190 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Между два свята“ е пленителен разказ за живота на Димитър и неговата майка – живот, пълен с непредвидими трудности и смайващи чудеса, живот, извисил се над общочовешките представи за реалност. Житейският им път е белязан с клеймото на страданието и болката, но и със силата на духа, безграничната вяра в Бог и радостта от изпълнения дълг.

Едва десетгодишен, само с хляб и вода, Димитър тръгва на дълъг път през планини и долини. С вяра в сърцето си и напътстван от Господ – Бог, Димитър намира сили да преодолее препятствията по пътя си и да изпълни с достойнство Божията повеля. Младежът има честта да се учи от Свети Димитрий Солунски, високо образован, пълководец и градоначалник, посветил се на утвърждаването на Христовата вяра.

Животът на Димитър е оставил ярка следа през вековете, чак до наши дни. През последните години от живота си той се завръща в родния дом, край бреговете на река Русенски Лом. Заедно с неколцина съмишленици – монаси издълбават стъпала и малка молилня в скалата недалеч от дома. Тази обител оцелява през вековете и в наши дни е достроена и обновена. Mанастирът носи името „Свети Димитър Басарбовски“ и е единственият действащ скален манастир у нас (край село Басарбово, недалеч от град Русе).

„Между два свята“ е вдъхновяващ разказ за силата на духа и човешките добродетели. Книгата е необятен свят, който завладява и предизвиква множество въпроси, но и помага на хората да намерят себе си в днешния свят без духовност и принизени морални ценности.

НОВЕ Пъблишинг
9786197555035

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
190 гр.