• Нов
  • Нов

Николай Антонов - Таланта. По виража (Репортаж за един живот)

25,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Иван Нанков

Издателство: Тип-топ прес

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 346

Тегло: 646 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Книгата е за световните върхове и нашенските бездни на най-бързия бял мъж на планетата през 90-те години на ХХ век, световния и европейски шампион на 200 м в зала Николай Антонов. Българинът, побеждавал великите Карл Люис, Бен Джонсън, Линфорд Кристи и други.

Книгата е написана в сътрудничество с Иван Нанков, спортен журналист и бивш главен редактор на вестник „Спорт“.

В нея Николай споделя съкровени неща от драматичния си, а на моменти и трагичен, живот. Книгата неслучайно се казва така, защото животът му е низ от остри и опасни виражи - като онези на пистата - след които той за всеобща почуда оцелява.

Оцелява, но плаща за това „солено“ - с разбито здраве, с няколко операции, с тежки депресии след залитане по алкохола, наркотиците, хазарта; след бандитски изпълнения, разбити семейства, финансови разточителства, които в края на краищата го докарват дори до опит за самоубийство.

Съавторът Иван Нанков е бил на 11 световни и европейски първенства и една олимпиада, в които той е участвал, поради което, както той казва, се е почувствал задължен "да участва в опитите за възкръсването на Николай, за появяването му на по-светлия бряг на реката на живота, като белег за това е и тази изповедна книга, която е и нещо като катарзиз за бившия лекоатлет.“

Таланта ще бъде полезен и за младите таланти, още повече, че възнамерява да продължи образованието си в Национална спортна академия.

Тип-топ прес
9789547232594

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
646 гр.