• Нов
  • Нов

Необитаемата Земя. Живот след затоплянето

25,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Дейвид Уолас-Уелс

Издателство: Книжен тигър

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 342  

Тегло: 246 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Книгата е посветена на най-важния проб­лем на нашето време – климатичните промени и свързаното с тях глобално затопляне. Обявена е за книга на годината от няколко водещи световни издания и е бестселър в класацията на вестник „Ню Йорк таймс”.

Положението е лошо, много по-лошо, отколкото си мислите. Ако вашата тревога относно глобалното затопляне е доминирана от страхове от покачване на морското равнище, вие едва докосвате повърхността на възможните ужаси - недостиг на храна, бедствия с бежанци, климатични войни и икономически опустошения, които могат да се случат още в рамките на живота на днешните тийнейджъри. Бавното изменение на климата е приказка, вероятно също толкова зловеща, като онази, в която се казва, че такова нещо изобщо няма.

ДЕЙВИД УОЛАС-УЕЛС (1982) е американски журналист, заместник-редактор на сп. „Ню Йорк“ и автор по темата за климата. През 2017 публикува в списанието статия със същото заглавие като книгата. В нея илюстрира със средствата на журналистиката и с помощта на всички налични научни доказателства, че последиците от измененията на климата могат да бъдат опустошителни, ако не се направи нищо за намаляване на емисиите на парникови газове, които причиняват глобалното затопляне.

Книжен тигър
9789544290429

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
246 гр.