• Нов
  • Нов

Записки по българските въстания (комплект от 2 тома)

80,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Захарий Стоянов

Издателство: Захарий Стоянов

Година на издаване: 2024

Издание: твърди корици

Тегло: 1000 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

От появата на първия том през 1884 г. до наши дни това произведение на Захарий Стоянов е преиздавано напълно или адаптирано десетки пъти.

Том 1 включва първата част от неговите „Записки по българските въстания“ – една от най-емблематичните книги в нашата литература, която е и фундаментът, върху който се гради съзнанието на съвременния българин.

Том 2 включва онази част от „Записки по българските въстания“, която проследява потъпкването на Априлското въстание и последвалите погроми.

Авторът включва собствените си спомени от Априлското въстание, в което участва рамо до рамо с Георги Бенковски, Тодор Каблешков, Панайот Волов, Никола Обретенов, Баба Тонка и други революционери, но отдава почит и към самопожертвователните българи, останали неизвестни и без гроб. Той разказва за героичните им дела и създава цялостна картина на живота у нас в годините преди Освобождението.

Всичко това е написано на красив и пъстър език, който десетилетия по-късно се чете със същия плам и носи дори повече удоволствие.

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
5 см.
Тегло
1000 гр.