• Нов
  • Нов

Живея високосно

20,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Георги Константинов

Издателство: Хайни

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 132

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В навечерието на своята 80-годишнина поетът Георги Константинов ни изненадва много приятно с нова поетическа книга: „Живея високосно“. Дори самото заглавие е находчива метафора на един мечтан стремеж за извисяване над сивия и тревожен ден на света. Изненадата навярно ще е по-голяма, ако кажем, че почти всички стотина стихотворения в тази книга са нови, сътворени в последните 2-3 години. Отново читателят ще се срещне с вълнуващи творби, написани мъдро и живописно, с характерното за този поет съчетание от искрена емоционалност, чувство за хумор и неповторим усет за съвременност. Широк е кръгът от теми, вдъхновили поетичното перо: стихове за любовта и приятелството, за мъдрите уроци на природата, за светлите и тревожни вести, които ни изпраща нашето противоречиво съвремие.

И в тази книга, излизаща в навечерието на неговия 80-годишен юбилей, поетът Георги Константинов защитава своето известно кредо: „Моят живот не е поезия, но поезията е мой живот!”

...Аз съм бивал с Георги Константинов на литературни срещи и зная как откликва аудиторията на неговите стихове. Диапазонът на чувствата в него е широк – той е отворен и към горчилката на националната история, и към бурните теми на днешния ден. А най-отворен е сякаш към вечната тема за любовта. Казваш си – този човек умее да обича и това е също ценно, защото този дар не е даден всекиму.

Валери Петров

Хайни
9786197762006

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
200 гр.