България. Български исторически роман – том 6: Кубрат

24,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Токораз Исто

Година на издаване: 2022 г.

Брой страници: 564

Корици: меки

Тегло: 481 гр.

Размери: 14.5 x 20 x 3.3 cм.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В историческата поредица „България“  Токораз Исто  проследява отношенията между българския владетелски род Дуло и останалите родове, предвождани от Вокил. Романът „Кубрат“ е естествено продължение на поредиците „Тангра“ и „Артур“.

„Аз ще си лягам - каза игуменката и се оттегли. Кубрат бе сигурен, че тя не бе мигнала през цялата изминала нощ и сигурно наистина бе много изморена. Тялото на българина бе схванато, досега бе стоял напълно неподвижно и мускулите му се бяха сковали. Мъжът искаше да се раздвижи малко, затова, вместо да се отправи към кубикулума, където спяха децата и накъдето тръгна Ситара, предпочете да излезе малко навън, да вдиша чист въздух и да направи лека разходка преди лягане.

Когато излезе, той се протегна и прозя шумно и в този момент погледна към звездите. Тези звезди, които бяха досущ като онези над степта, но в същото време толкова различни. Кубрат се сети за степта, за конете, за конюшнята, а след това и за циклопите. Досега като че бе забравил за тях, умът му бе зает с други неща и ги бе изтласкал встрани. Сега обаче мисълта за тях се озъби в лицето му. Сети се, че можеше да са наблизо, да се навъртат наоколо, дошли отново да разузнават или пък да дебнат да убият някого.“

Из книгата

9786197556070