Обгорени съдби

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Иван Ванков

Издателство: Информа принт Бургас

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 175

Тегло: 210 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Известният бургаски журналист Иван Ванков издаде книгата "Обгорени съдби". 19 - те разказа в нея описват по интересен и вълнуващ начин съдбите на репресирани или потомци на репресирани хора. Забравен ли е тоталитаризмът, надмогнат ли е, и може ли в крайна сметка да бъде простен? Това са въпросите, на които авторът отговаря с историите на героите си. Те са от различни съсловия и етноси- селяни, търговци, учители, моряци или свещеници.

"Книгата е със съдби, по истински случаи. В няколко от тях, жертвата се среща с инквизитора си. Или пък областен управител от предишната власт, се среща с новия. И се чуди на реакцията на хората, които сега вече, срещайки го, минават на другия тротоар", разказа пред "Труд" журналистът Иван Ванков.

В разказа "Закъсняла прошка" например инквизиторът идва да поиска прошка от жертвата си.

Може да е парадоксално, но в новото време, тъкмо жертвите и техните потомци, са най- милостиви и хуманни към онези, които са съсипали живота им или най- малко са им направили злини- доносници, хора от службите и т.н.

Книгата защитава човешкото достойнство , а един от героите му казва: "Нека да има мостове, по които хората да вървят след опустошителни мисли и тежки спомени".

Героите на Иван Ванков хвърлят мостове, за да вървят към освободен от страдания ден и свят.

9786197252958

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
13 см.
Тегло
210 гр.