Импулси и миражи. Внушения и неволи в мемоарите на един учен

18,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Калин Дудов

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 288

Тегло: 324 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Едно момче лети в съня си. Прелита безгрижно през годините, разминава се с теоретичната физика и се отдава на новото чудо на века – компютрите. Не след дълго е обсебен от другото чудо на 20. Век – молекулярната биология. Научните му успехи и планове привличат вниманието на службите за национална сигурност. Вербуван е за изключително опасна мисия – проникване в американското разузнаване. На най-високо ниво в българската Държавна сигурност е изработена и одобрена необичайна стратегия. В апогея на Студената война ученият започва работа в САЩ в елитен изследователски център. В Манхатън е задържан български разузнавач по обвинения в ядрен шпионаж. Неговият колега е определен да ръководи учения в илюзорната му мисия. Между тях възниква конфликт с непредвиден завършек…

Героят е един, но личността му е противоречива. Темата за несъвършенство на съзнанието, противостоящо на древните инстинкти, буди интереса му, провокира въпроси:

Защо насилието, страхът и корупцията винаги ни съпътстват. Расисти ли сме. Набира ли сили евгениката. Противоестествено ли е да сме атеисти.

Ученият навлиза в генното инженерство, но го застигат съмнения и тревога – готови ли сме за изненади.

Въпросите са много, а приемливи отговори трудно се намират.

9786199178515

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
324 гр.