• Нов
  • Нов

Помощ, простете

14,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Фредерик Бегбеде

Издателство: Colibri

Година на издаване: 2016 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 184

Тегло: 190 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Помощ, простете“ разказва историята на Октав от „9,99“, който се преквалифицира от рекламист в „хедхънтър“ за голяма козметична компания. овът се извършва в Русия, дивечът са най-големите руски красавици. Таргетът: трите милиарда жени, които искат да приличат на една и съща. Тирания на младостта? Диктатура на красотата? Да, но и за фон – Русия на безскрупулните олигарси, на нечистоплътните афери, на мнимата свобода. 

Колкото циничен, толкова уязвим, героят изповядва любовта си към крехката Лена Дойчева на православен отец в храма „Христос Спасител“ в Москва. Един предизвикателен роман с шокираща развръзка, напоен с впечатления от родината на Пушкин, но и от държавата на безскрупулните олигарси и фиктивната демокрация.

Пак в Москва, пак в храма настъпва неочакваният край на една история, която Бегбеде разказва – по обичая си, – без да си мери приказките, но и с преклонение пред поезията на красотата.

Роман предизвикателство срещу морала, срещу религията и срещу каквото се сетите. 

„Лена беше като цар Мидас – когато човек я гледаше, всичко ставаше златно: мигът, шията ѝ, нозете ѝ и мъничките ходила, положени в евтини сандали, всичко, околният въздух, дори езикът ѝ, ако можеше да се види, се превръщаше в злато. При вида ѝ човек се чувстваше преходен, мимолетен, стар, неутешим. Щеше му се да е разтворимо хапче в чаша вода, което тя ще изпие, когато страда от мигрена; да е част от мехурчетата, които ще гъделичкат езика ѝ, преди да премахнат главоболието. Щеше му се да я гледа как спи триста години, знаейки, че подобна гледка не може никога да омръзне.“ 

Естет, анархист, поет, нихилист, автор на „психеделични“ романи или добросъвестен литературен критик, Фредерик Бегбеде не се нуждае от представяне. В България са преведени шест негови книги, две от които имат успешни екранизации: „Любовта трае три години“ и „9.99 лв.“ Интересното е, че последния си, „Френски роман“ (2009), Бегбеде започва да пише в ареста, а с него печели литературната награда „Рьонодо“.

Животът ни е включен на автопилот и е нужна нечовешка смелост, за да промениш курса, твърди скандалният французин.

„Помощ, простете“ затвърждава убеждението, че любовта изисква тъкмо „нечовешка смелост“.

9786191501069

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
190 гр.