• Нов
  • Нов

Шумът от падащи неща

17,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Хуан Габриел Васкес

Издателство: Обсидиан

Издание: меки корици

Брой страници: 280

Тегло: 272 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Хуан Габриел Васкес, авторът на „Информаторите”, е новото голямо име в латиноамериканската литература, носител на 6 международни награди за най-добър роман и достоен наследник на Габриел Гарсия Маркес.  

През 2009 г. Антонио Ямара, преподавател по право в Богота, прочита статия за убийството на един хипопотам, избягал от стария зоопарк на легендарния наркобарон Пабло Ескобар. Тази новина го връща към годините, когато войната между картела на Ескобар и правителството се води по улиците на колумбийските градове и в небето над тях.  По онова време младият правист се е сприятелил с бившия пилот Рикардо Лаверде, който наскоро е излязъл от затвора. Но преди Антонио да разбере причината за 20-годишната му присъда, Лаверде е застрелян на улицата пред очите му. Обсебен от съживения спомен, Антонио описва от днешна гледна точка трагичната участ на своя приятел и семейството му и разкрива различните начини, по които насилието в страната му е опустошило безброй съдби.

„Шумът от падащи неща“ е блестящ роман за емоционалните рани от годините на най-жестоките нарковойни, за сянката на миналото, която помрачава настоящето на героите и носи усещане за разпад.

 

„Със своето богато въображение и елегантна проза Васкес е един от най-оригиналните автори на Латинска Америка.“

Марио Варгас Льоса

9789547693913

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2,5 см.
Тегло
272 гр.