• Нов
  • Нов

Копринената буба - меки корици (Корморан Страйк 2)

24,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Робърт Галбрейт

Издателство: Colibri

Издание: меки корици

Брой страници: 496

Тегло: 435 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Неустоимо криминале с обрати на всяка страница, "Копринената буба" е втората поред книга от възторжено посрещнатата криминална поредица на  Дж. К. Роулинг , написана под псевдонима Робърт Галбрейт с главни действащи лица детектив Страйк и неговата находчива асистентка Робин.

Не пропускайте и  Зовът на кукувицата ,  В служба на злото  и  Смъртоносно бяло .

Когато писателят Оуен Куайн изчезва, съпругата му се обръща за помощ към частния детектив Корморан Страйк. В началото тя решава, че мъжът ѝ се е уединил някъде за известно време - нещо, което се е случвало и друг път, и умолява Страйк да го открие и върне у дома.

В процеса на разследване на повърхността изплуват не една и две възможни причини за изчезването на Куайн, макар жена му да не ги осъзнава. Писателят току-що е завършил ръкопис, който прелива от отблъскващи портрети на негови познати. Оказва се, че евентуалното му публикуване би могло да съсипе живота на мнозина и че не са малко хората, способни да се "разплатят" за това.

После намират Куайн брутално убит при странни обстоятелства и това поставя началото на яростна надпревара с времето с цел издирване на безмилостния престъпник и разкриване на мотивите за деянието.

Динамичен, напрегнат трилър... Робърт Галбрейт се откроява като най-свежото и предизвикателно перо в този жанр: романът е отчасти твърд, донякъде сатиричен, малко язвителен... Останалото е романтика.

Уолстрийт Джърнал

Още един обсебващ детективски роман, в който звездата на Корморан Страйк изгрява за втори път. Роман, който наследява заслужено миналогодишния хит "Зовът на кукувицата". Наситен с проницателни наблюдения и хапливо остроумие, "Копринената буба" ангажира вниманието с чудесния си ритъм, интрига, персонажи.

Пийпъл

♦ ♦ ♦

Робърт Галбрейт  е псевдоним на Дж. К. Роулинг, прочула се в цял свят с романите си за Хари Потър и "Вакантен пост". За следващите си книги авторката се спира на криминалния жанр, който винаги е обичала в качеството си на читател. Желанието ѝ е да напише съвременно звучащ детективски роман с достоверна фабула.

Първоначалното решение на Дж. К. Роулинг да пише под псевдонима Робърт Галбрейт е продиктувано от желанието ѝ книгите да бъдат преценявани заради техните литературни качества, както и да наложи Галбрейт като уважавано име сам по себе си.

Дебютът на Галбрейт в криминалната литература поражда овациите както на критиците, така и на читателската публика. Първите три романа - "Зовът на кукувицата", "Копринената буба" и "В служба на злото" - се изкачват на първите места в международните класации за най-продавани книги и са адаптирани за телевизията от "Бронте Филмс анд Телевижън".

Сега, когато самоличността на Робърт Галбрейт е широко известна, Дж. К. Роулинг продължава да пише криминалната си поредица под този псевдоним, за да има разделителна черта между тези романи и останалите ѝ творби и за да знаят читателите какво да очакват от роман за разследванията на Корморан Страйк.

9786191504459

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
3 см.
Тегло
435 гр.