Мост към Терабития

Мост към Терабития

9,90 лв.
С вкл. данък

Мост към Терабития

Автор: Катрин Патерсън
Година на издаване: 2010
Брой страници: 176
Корици: меки
Размери: 13х20 см

Временно не е налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Животът на Джес Арънс завинаги се променя, когато на първия учебен ден едно ново момиче храбро застава на старта на момчешкото състезание и надбягва всички. В това число и самия Джес, който цяло лято се е готвил да бъде най-бързият в училище.

Това не е много обещаващо начало на едно приятелство, но Джес и Лесли Бърк стават неразделни. Лесли е необикновено момиче. Заедно тя и Джес създават Терабития, вълшебно царство в гората, чиито граници се определят единствено от тяхното въображение. После една сутрин се случва ужасен инцидент. Когато най-накрая Джес успява да изплува от бездната на мъката си, той разбира колко много сила и кураж му е дала Лесли и решава да построи мост до тяхната приказна страна.

Награди и отличия за „Мост към Терабития“:
Награда на Американската библиотечна асоциация; Книга на годината на „Скул Лайбръри Джърнъл”; Гранд При за детска литература (Франция); Награда „Сребърен молив” (Холандия); Награда „Януш Корчак” (Полша); Награда „Луис Керъл Шелф”; „Нюбери Медал” (САЩ).

Книгата на два пъти е адаптирана за големия екран, като втората адаптация от 2007 г. е отличена с многобройни награди и спечелва сърцата на зрителите.

 

Съдържание:
Джес Оливър Арнъс - младши
Лесли Бърк
Най-бързото дете в пети клас
Правилата на Терабития
Великаните убийци
Появата на принц Териен
Златната стая
Великден
Тъмната магия
Съвършеният ден
Не!
Изоставен
Построяването на моста

9789546410115
Нов