Балетните обувки

16,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Ноел Стретфийлд

Година на издаване: 2022 г

Брой страници: 224

Корици: меки

Тегло: 179 гр

Размери: 13/20 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Балетните обувки е една от вечните детски класики, четена и обожавана от няколко поколения след публикуването ? за първи път през 1936 г. Ноел Стретфийлд е английска пистелка, известна предимно със своята серия за деца Обувките, сред които Балетните обувки, поради многото адаптации, придобива най-голямо световно признание.

Историята на Паулин, Петрова и Поузи Фосил, три бебета попаднали случайно в дома на чичо Гъм, ни пренася в един магичен, уютен и топъл детски свят през 30-те години на миналия век в Англия. В този свят има много любов, но и много изпитания, които идват с израстването и с отговорностите пред любимите хора.

Моралните ценности, съхранени в тази книжка, са добър урок и за малки и големи. Не напразно към нея вече почти 90 години посягат и деца, и хора, които искат да си спомнят каква сила са детската воля и въображение. И не, това не е книжка за балет.

"Не са нужни балетни обувки, за да превърнеш живота си в магически танц. Всяко време си има своите символи в литературата и за няколко поколения Балетните обувки на Ноел Стретфийлд е един такъв символ.

Не искам да се страхувам да деля децата на момичета и момчета, за което вероятно бих понесла укори, но считам, че тази детска класика би се харесала по-малко на малките момченца. Разбира се, както всяка детска книга, те е извор на много мъдрост и забравени емоции за пораснали, зрели деца независимо от възрастта им. От нея би останал очарован както всеки човек на средна възраст, така и човек в есента на живота си. Балетните обувки има онзи мистериозен чар, който стопява възрастови граници, прескача ограниченията на времето и свободно пътува като малка и непоклатима, направена по детски, но много красива лодка от поколение към поколение.

9786199209561