Приказки от моряшкия куфар

Приказки от моряшкия куфар

6,00 лв.
С вкл. данък

Приказки от моряшкия куфар

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Приказки от моряшкия куфар

Автор: Надя Кехлибарева

Художник Маглена Константинова

“Радане, братко, връщам ти снимките и картичките. В куфар ще ти ги предаде сестра ми. Решил съм ти да ги предадеш на деца в някое училище или другаде. Ти се знаеш с децата. Не бих желал да се затрият картичките. Нека знаят децата каква хубост има по земното кълбо. Голяма хубост е разпръсната по глобуса ни. Затова им кажи от мен, и от себе си им кажи, че е много хубаво човек да има приятели по тая земя. Много приятели по цялата земя.”
Заради тази поръка на най-близкия му приятел Капитана отваря моряшкия куфар и заедно с илюстрованите картички от далечни страни дарява на децата чудни приказки – за чужди и наши брегове, за хубостта на непознати земи, за големи хора и големи приятелства. С неговите разкази започват “Приказки от моряшкия куфар” – чуден свят на морски стихии и майстори-слакодумци, който Надя Кехлибарева е събрала за своите малки приятели в една от любимите им книжки.
Героите на 30-те приказки не се различават от децата в нашия квартал, от нашата улица. Само преживяванията, които ги спохождат, са различни – необикновени срещи и магически сънища, говорещи бамбукови кутии и морски птички, пеещи камбани и въздишащи кухненски тръби, безчет игри без огради и ограничения. И писателката като Капитана се знае с децата и познава тяхната потребност от вълнуващи авантюри и им ги осигурява с щедростта на вълшебник. Затова и приказките от моряшкия куфар са предпочитано четиво на поколения българи, с интерес се четат от най-малките деца и по-големите ученици и днес.

Страници: 152
Корици: меки
Формат: 215x165мм
978-954-527-450-3
Нов