• Нов
  • Нов

Джани Родари: Такси за звездите / Gianni Rodari: Star taxi

25,00 лв.
С вкл. данък

Възраст: 6+

Автор: Джани Родари

Издателство: Dimidium

Година на издаване: 2021 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 40

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Такси за звездите“ е разказ на Джани Родари от сборника „Разни приказки за игра“. В него един таксиметров шофьор и неговият чудат клиент оставят реалността зад себе си и поемат на приключение, изпълнено с вълнения, син шоколад, звезден прах и... яйца. И за да се потопят читателите още повече в магията, могат да си изберат една от три различни развръзки.

Илюстрациите към историята са на Теодора Югова, която твърди, че дори е преживявала истинско звездно пътешествие с такси от София до родния си град Пловдив. А защо е избрала да нарисува именно този разказ? Отговорите ѝ са няколко: най-красивият цвят е златистият, като малка любимото ѝ нещо за рисуване е било слънце със слънчеви очила, което пие сок от кутийка, и според нея няма нищо по-некомфортно от киселите хора.

„Такси за звездите“ е първата книга на издателство „Димидиум“, чието име също има много общо с космоса. Любимата на издателството поука от историята е, че изчисленията са изключително важни, а още по-важно е да бъдат правилни.

9786199200209

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
200 гр.