ABC for the very young

ABC for the very young

5,90 лв.
С вкл. данък

ABC for the very young

Автор: Ada Mitrani
Година на издаване: 2012
Брой страници: 56
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Ада Митрани завършва Художествената Академия през 1979 г., специалност илюстрация и оформление на книгата. Тя бързо става търсен илюстратор на детски книжки и на поезия за деца и за възрастни. Нейни илюстрации печелият награди на международни конкурси и биеналета.

Паралелно с това, Ада се установява като един от най-известните графици на 80-те години в България. Нейни литографии и офорти печелят множество награди на конкурси и биеналета. През 1986 г. тя се изселва в Америка, където живее до този момент. В Америка, тя продължава да рисува - става илюстратор на седмичен вестник в Минеаполис, получава грант и прави изложби, като същевременно отглежда двете си момченца.

Десет години след установяването си в Америка, Ада прави голяма изложба в музея на изкуство в Северна Дакота, и завършва илюстрациите на поезия от Александър Шурбанов. От този момент нататък, Ада се превъплъщава: завършва американско право, работи като юрист в голяма петролна компания в Оклахома, и в частна практика. В момента, тя е съдебен адвокат в Министерството на Енергетиката във Вашингтон.

За да оцветите тази книжка са ви необходими флумастери, пастели, моливи или боички.

9789544918279
Нов