• Нов
  • Нов

1001 чудеса от света. Мексико

20,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Сергей Герджиков

Издателство: Ерове

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 184

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Серията пътеписи: „1001 чудеса от света“ представя пътешествия в търсене на прелестите на света. В ред книги се описват и показват в снимки пейзажи, портрети, ситуации, културни и природни феномени от страни на Изток и на Запад, на Север и на Юг. Започнахме с Япония, Китай и Пакистан (Японски дневник, Ерове, 2023). Продължаваме с Мексико и с Тайланд (с Малайзия и Сингапур). Следват: Египет, Кения, Гърция, Западна Европа… Пътешествията са пътища към чудесата, щедро разпръснати по нашата планета, а някои хора пътуват и отвъд нея. Аз съм пътник и скитам по света в търсене на чудесата – онези прелести, които ни оставят без дъх и остават в паметта за цял живот. Пътувам от 1976 – близо половин век.

Започнах като студент, после като алпинист, търсещ далечни върхове и стени. Границите се отвориха и тръгнах по света в търсене на тези прелести. Публиката е запозната с мои пътеписи: двете книги за Япония, пътеписи в списанията Съвременник, ГЕО, National Geographic, Моето пътуване, Вокруг света, The Explorer, в сайтове за пътеписи. Бил съм в 50 страни за кратко и задълго.

Замисълът на пътешествието в Мексико включваше почивката на лазурен бряг и историята на Мексико преди Конкистата. Мексико е огромна територия на топли хора, на слънце, джунгли и лазурни брегове. Мексико е земя на древните ацтеки и на маите – загадъчни народи, които създават група култури и цивилизации в Мезоамерика. Държавите им са мъртви или завладени, разрушени и претопени в европейската цивилизация след откриването на Америка от Христофор Колумб и испанската Конкиста.

9786197736908

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
300 гр.