За добродетелите и успеха

За добродетелите и успеха

6,95 лв.
С вкл. данък

За добродетелите и успеха

Автор: Петър Дънов
Година на издаване: 2014
Брой страници: 184
Корици: меки
Размери: 12х16
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

Според Дънов развиването на добродетели е най-важната ни задача на тази земя, защото от това зависи собственото ни добруване. Истинските успехи не се измерват с материалните ни придобивки, а с реализирането на вътрешния ни потенциал. Затова Учителя твърди, че за да успявате в този живот, трябват ви силна воля, ум и сърце. Те се добиват само когато човек води един чист и свят живот.

От петте основни качества - Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Доброта - произтичат всички останали човешки добродетели. Те не само ни определят като хора, но дори стоят в основата на физическото ни здраве и благополучие. В книгата са описани качествата на истинския човек и пътят към щастието и успеха: Истинският човек е онзи, който притежава три качества: ум светъл, който мисли право, сърце любящо, което има правилни отношения към всички живи същества, и душа силна, широка, която да обхваща цялата вселена.

 

 

За автора:

Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си Учителя или Беинсá Дунó, е българин, основател на религиозно-философско учение, което се самоопределя като „езотерично християнство“ и окултизъм, и което е смятано отбългарската държава за религиозно и е регистрирано от Дирекцията по вероизповеданията като отделно вероизповедание. Това учение в България е известно под името дъновизъм, а последователите му — дъновисти. Последователите му се наричат ученици на Всемирното Бяло Братство. Самият Дънов не одобрява термина „дъновисти“.

Петър Дънов е роден на 11 юли 1864 година (29 юни стар стил, Петровден) в Османската империя, село Хадърча, днес Николаевка,Област Варна, България. Петър Дънов е трето дете на свещеник Константин Дъновски и на Добра Георгиева. Негов дядо по майчина линия е чорбаджи Атанас Георгиев (1805-1865), български възрожденски деятел за църковна независимост. Баща му Константин Дъновски (1830-1918) е първият български свещеник във Варна. Умира на 27 декември 1944 в София. 

9542607458
Нов