Нито демокрация, нито диктатура

6,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Бенедикт Петерс

Година на издаване: 2022 г.

Брой страници: 115 

Корици: меки

Тегло: 200 гр.

Размери: 13.5 x 20 x 0.7 cм.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Преди петнадесет години, когато започнах да събирам идеи по настоящата тема, в нашата местна църква вече около три години се бяхме занимавали с въпроса за старейшинството. По този повод аз се видях принуден да изследвам многобройни библейски биографии, за да видя как един човек става водач в Божия народ и какви са неговите качества и задачи. Впоследствие написах това, което открих в Библията, в настоящата книга.

В повечето християнски публикации и семинари за ръководители от последните години акцентът е на съвсем друго място. На преден план излизат качества като надареност, способност за постигане на цели, творческо мислене, организационен талант, стратегическо мислене и пр. Духовните реалности като Божия избор и призив за служение, страдание и унижение, святост и страх от Бога в най-добрия случай се споменават съвсем бегло, а често въобще се пропускат.

Така обрисуваният идеален християнски водач почти по нищо не се отличава от футболен треньор или бизнесмен. Затова е още по-важно наш ориентир да бъде божествената книга, за да разбираме какви са мъжете, чрез които Бог ръководи Своя народ, по какъв начин са станали такива и каква е в действителност тяхната задача. Те са били призвани от Бог и Бог ги е възпитал в дългогодишна школа на страдания. Така са станали способни да водят народа към Бога - както е правил Мойсей.

9786192310677