Власт и престоли. Нова история на Средновековието

32,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Дан Джоунс

Издателство: Лабиринт

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 784 

Тегло: 500 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Най-добрата книга за Средновековието.“ – „Сънди Таймс“

„Свеж поглед върху един дълъг и сложен период в историята на човечеството.“ – „Буклист“

В монументалния си нов труд Дан Джоунс, най-яркият представител на младото поколение британски историци, когото познаваме от  „Тамплиерите“  и  „Кръстоносците“ , разкрива талантливо и остроумно как е възникнал светът, какъвто го виждаме днес.

От развалините на някога могъщия Рим, плячкосан през 410 г. от варварите, се заражда нова хилядолетна епоха на дълбоки преобразования. В увлекателното си повествование, изпъстрено с портретите на ключови личности от онова време, от свети Августин и Атила до пророк Мохамед и Елеонора Аквитанска, Дан Джоунс ни повежда на пътешествие из света на Средновековието, подвластен на мощни сили, каквито наблюдаваме и днес: климатични промени, пандемии, масово преселение и технологични революции, и проследява връзката между империите, културите и войните: от Китай до Африка и от степите на монголите до пустините на Арабия.

Това е време, когато се появяват великите европейски нации, когато се кодифицират основните западни системи на правото и държавността, християнството се превръща във влиятелна институция и регулатор на западния обществен морал, а изкуството, архитектурата, философията и науката преминават през революционни промени.

Сега, когато сме изправени пред решителна повратна точка в собствената си история, поуките от това как сме стигнали дотук придобиват особено значение.

9786197670318

Информационен лист

Височина
20,5 см.
Ширина
13,5 см.
Дебелина
4,4 см.
Тегло
500 гр.