• Нов
  • Нов

А като Антарктида. Поглед от другата страна

36,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Давид Бьом

Издателство: Timelines

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 76

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Най-малко познатият континент, който е открит от хората последен. Празен континент, който принадлежи на всички и където можем да живеем с по-малко неща, отколкото имаме у дома. Сцена на различни истории, утвърждаващи вечното човешко желание да опознаваме и преодоляваме собствените си възможности. Днес Антарктида повдига тревожни въпроси за това дали светът около нас се променя или нашето виждане за него се променя. Уникално илюстрираната книга за малки и големи читатели показва какво се случва, когато погледнем на всичко от друг ъгъл. Няма много места по света, където човек да не е бил преди. Сякаш вече няма какво да се открива. И това е най-голямото предизвикателство – да открием света отново и то по начин, по който не сме го виждали досега. Да се научим да се наслаждаваме на неговото богатство и разнообразие, за да не оставим след себе си екологична катастрофа, да остане очарователно място и след хиляда години и да прехранва тези, които ще бъдат тук и след нас.

Давид Бьом е и съавтор на наградените книги „Глава в главата“, „Как да направим галерия“, „Град за всеки“, както и на комикса „Мълчанието на хипопотама“.

„А като Антарктида“ получава наградата на чешките учители (SUK – Всички четем), Златна лента на IBBY за най-добра книга на годината, както и наградата Magnesia Litera за най-добра чешка книга за деца и юноши. Немското издание получава престижната награда Deutscher Jugendliteraturpreis.

9786197727210

Информационен лист

Височина
32 см.2
Ширина
24 см.
Дебелина
2 см.