• Нов
  • Нов

Етнографски къщи и комплекси в Североизточна България като част от културния и селски туризъм

10,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Росица Върбанова

Издателство: Славена

Година на издаване: 2013 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 94

Тегло: 178 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

България е държава, богата на разнообразно културно-историческо наследство и уникална природа, чието непосредствено взаимодействие я правят атрактивна и конкурентна туристическа дестинация.

Именно българското село съхранява в най-голяма степен автентичната българска култура. На различни места по Черноморието и в Добруджа /емблематични региони, що се отнася до съхранена селската автентичност/, се появяват частни етнографски сбирки и комплкси. Събрали етнографското богатство на селото, старите къщи, превърнати в места за почивка и отдих, запознават туристите с характерния бит и култура на дадения регион, правят ги съпричастни на обичаи и традиционни празници. Възстановката на селския бит и култура, позволяваща на публиката да съпреживее отминалото време, е възприета от фирмите, развиващи селски и културен туризъм, като определен културен модел.

Темата на настоящата книга е провокирана от липсава на каквато и да било информация през последните двайсетина години по отношение на местата, където човек може да се докосне до онова национално богатство, което прави нашата идентичност уникална и неповторима.

9789545799761

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
12 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
178 гр.