Аферата Морган

Аферата Морган

17,00 лв.
С вкл. данък

Аферата Морган

Автор: Стивън Дафо
Година на издаване: 2014
Брой страници: 400
Корици: меки
Размери: 12.5x19.5 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

 

Хроника на едно престъпление, нанесло чудовищен удар върху масонството в САЩ.


На 11 септември 1826 година Уилям Морган е арестуван за дребна кражба и отведен от своя дом в Батавия, щата Ню Йорк, за да бъде изправен пред съда. Той не ще види повече дом и семейство. Случилото се с него след освобождаването му посред нощ от затвора в Канандаигуа застава в основата на една от най-големите неразрешени загадки в американската история. Тя става още по-загадъчна с оглед обстоятелствата, които я предхождат. Последиците от тези събития са несъизмерими по обхват и значение със самите тях. По колоните на свободното зидарство е нанесен страхотен удар, от който братството не може да се съвземе десетилетия наред. Негови членове започват да го напускат поединично и на многочислени групи. Мнозина от тях влизат в основаната като резултат от скандала Антимасонска партия, която въвежда практиката кандидатите за президент на САЩ да се излъчват от национални конвенции. Масоните губят позиции в законодателната, изпълнителна и съдебна власт, в общините и обществения живот на всички равнища.

 

За автора:

Стивън Дефо е роден в Белвил, Онтарио през 1962 г. и прекарва първите 40 години от живота си в тази област. Той се премества в Алберта през ноември 2002 г. и сега живее в общност северно от селските райони на Едмънтън.

Стивън Дефо е автор на няколко книги, посветени на Ордена на тамплиерите и масоните. Последната книга на Дефо е "Морган: Скандалът, който разтърси масонството (Morgan: The Scandal That Shook Freemasonry) е поглед към отвличането и вероятно убийството на Уилям Морган през 1826 год.

Проучванията на Стивън Дефо са публикувани във вестник "The Scottish Rite Journal", "Heredom", "Templar History Magazine", "Knight Templar Mаgazine" и "Masonic Magazine".

ИК Барака
9789193493523
Нов