Време за мечти

Време за мечти

16,00 лв.
С вкл. данък

Време за мечти

Автор: Колийн Маккълоу
Година на издаване: 2014
Брой страници: 424
Корици: меки
Размери: 13х20 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

След първата си епична романтична сага „Птиците умират сами“ Колийн Маккълоу се завръща с нов покоряващ роман за четири близначки, изправени пред предизвикателството да осъществят мечтите си.

Сестрите Латимър са много близки помежду си. И все пак, тези жизнени млади дами имат различни цели: Ида иска да стане лекар, Тъфтс да организира всичко, на Грейс никой не може да й казва какво да прави, а Кити мечтае да бъде ценена не само заради хубостта си. Те са красиви, умни и амбициозни, но разочаровани от ограниченията, наложени от времето, в което живеят.

Решават да се запишат на обучение за медицински сестри – нова възможност за жените, на които доскоро единствената им роля е да бъдат съпруги и майки. Погълнати от многобройните си задачи в болницата, сестрите се сблъскват с интересни хора и се впускат в предизвикателства, които засилват жаждата им за независимост. Съдбата ги среща с мъже с различно обществено положение и пред всяка една от тях стои тежкият избор – да реши какво цени най-много. Понякога последствията са радостни, друг път болезнени, но винаги сладко-горчиви.

Тази драматична и наситена с емоции история кипи от мъдрост, любов и състрадание. С характерната си прецизност към историческите детайли, Колийн Маккълоу ни отвежда в период от миналото, който изглежда екзотичен, но всъщност не толкова далечен от времето, в което живеем.

 

За авторката:

Колийн Маккълоу (на английски: Colleen McCullough) е австралийска писателка, автор на няколко романа със световна известност.

Тя е родена на 1 юни 1937 год. в Уелингтън, Нови Южен Уелс, Австралия, в семейството на Джеймс и Лаура Маккълоу. Майка и е от Нова Зеландия и има маорски корени.

По професия е невролог и работи в различни болници в Сидни и Великобритания, след което в продължение на десет години се занимава с изследвания и преподаване в "Yale Medical School" в Ню Хейвън, Кънектикът, САЩ.

От 1970 г. Колийн Маккълоу живее със съпруга си на остров Норфолк в Южния Пасифик.

Сред романите ѝ са „Птиците умират сами“ („The Thorn Birds“) и поредицата „Господари на Рим“ („Masters of Rome“).

9789543893010
Нов