Тракийско слънце

Тракийско слънце

15,00 лв.
С вкл. данък

Тракийското слънце

Автор: Мурат Тунджел
Година на издаване: 2014
Брой страници: 416
Корици: меки
Размери: 13х20 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

Това е разказ за началото на възхода на един малък бейлик в Анадола, превърнал се в обширна империя.

Орхан Гази, един от първите владетели на Османския бейвик, поверява командването на войските си на своя син Сюлейман паша. Принцът ръководи успешно завладяването на тракийските земи и се отличава с поредица военни победи. По същото време във Византия бушува ожесточена династична борба между палеолозите и танкатузините, които правят безуспешни опити да се спасят от османската заплаха. Интригите между враждуващите династии в загиващата Византия контрастират с целенасочеността на османците, потеглили да завоюват света.

Смелост и амбиции, надежди, любов и скръб, устрем и трагедии чертаят историята на това съдбоносно време под палещите лъчи на тракийското слънце.

 

За автора:

Мурат Тунджел е роден през 1952 година в Ханак, област Карс. Дипломира се в Истанбул със специалност турски език и литература, работи първоначално като учител, а после в различни вестници и списания. През 1989 година заминава за Холандия, където преподава турски език и литература в Ротердам. Лауреат е на множество награди, сред които наградата за младежки разкази на министерството на културата на Турция, наградата на радио NPS, наградата за романи “Шюкрю Гюмюш” за 1994 г, наградата “Орхан Кемал” за 2000 г. Последният му роман се екранизира.

 

9789543651474
Нов