Гарванът (двуезично издание)

Гарванът (двуезично издание)

9,00 лв.
С вкл. данък

Гарванът (двуезично издание)

Автор: Едгар Алан По 
Година на издаване: 2014
Брой страници: 48
Корици: меки
Размери: 15х20 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

На 29 януари 1845 г. в "Evening Mirror" е публикувана поемата "Гарванът" на Едгар Алан По. Тя му носи световна слава, и превръща в едно от най-знаковите му произведения. Поемата е основа на множество препратки и заемки в популярната култура. Оказва влияние и вдъхновение на много съвременни творци в литературата, киното, музиката.

Рефренът "Nevermore" е символ на мрачното, готическото, прокобното.

Издателство "Фама" представя ново двуезично издание на така популярните стихове. Преводът е дело на Георги Михайлов, а богатите илюстрации са излезли изпод ръката на известния френски художник, илюстратор и гравьор - Гюстав Доре.

 

За автора:

Едгар Алан По е роден на 19 януари 1809 г. в Бостън, САЩ. От дете е сирак. След като учи за кратко във Вирджинския университет и прави опити за военна кариера, решава да се отдаде на писателска кариера, която започва скромно през 1827 г. с малка стихосбирка, подписана анонимно. Известен е най-вече със своите мрачни и зловещи разкази, изпълнени с мистерии, и е сред първите американски писатели, които пишат разкази. Създател е на детективския жанр в литературата, а творчество му спомага за възникването по-късно на научната фантастика като жанр. Освен това е първият известен щатски писател, опитващ се да изкара прехраната си само чрез писателска дейност. Това обаче довежда до финансови затруднения. После сменя фокуса си от поезия към проза и прекарва следващите няколко години, работейки за литературни списания и вестници. През 1845 г. огромен успех му носи поемата Гарванът. Умира на 7 октомври 1849 г. в Балтимор при неизяснени обстоятелства.

9789545975004
Нов