Далечно плаване

Далечно плаване

15,00 лв.
С вкл. данък

Далечно плаване

Автор: Вирджиния Улф
Година на издаване: 2014
Брой страници: 416
Корици: меки
Размери: 12х20 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

"Най-накрая имаме книга с въздействената сила на „Брулени хълмове“, същите неподправени страсти, но пътищата към сърцата са вече други, модерни."

Е. М. Форстър

 

В първия си роман, написан с преклонение към английската литература, Вирджиния Улф изцяло е съсредоточена в темата и сюжета. „Далечно плаване“ излиза през април 1915 г. и проследява група англичани, които плават към Южна Америка. Сред тях е и Рейчъл Винрейс – невинно момиче, потопено изцяло във въображаемия свят на книгите и музиката, но съвсем незапознато с реалния свят на любовта, брака и секса. Скоро свободният ѝ дух е впримчен от страстта ѝ към Терънс Хюет. Голямата им любов ги подтиква към годеж, след който се намесват други сили на съдбата.

 

Далечно плаване“ е плод на големи литературни и интелектуални натрупвания у младата Вирджиния Улф, но и на две епохи – викторианската и модерната – които се сблъскват в нейното творчество.

Има нещо традиционно и същевременно модерно в духа на тази книга – чувството ѝ за хумор, усещането за иронията на нещата, остротата на чувствата и оригиналния сюжет."

Обзървър

 

За автора:

Вирджиния Улф е родена на 25 януари 1882 г. в Лондон. Дъщеря е на известния литературен критик, есеист, биограф и ерудит Стивън Лезли. Съпруга е на Ленард Улф, с когото основават издателството „Хогарт прес”. Огромно въздействие върху Улф оказва принадлежността ѝ към  кръга Блумсбъри - сдружение на интелектуалци, приятели и съмишленици, възпитаници на Кеймбридж. Критиците са единодушни, че Вирджиния Улф е ключова фигура в литературата на ХХ в., защото, заедно с дръзки новатори като Джеймс Джойс, рязко променя руслото на романа. Според нея най-важното за писателя е не външното, материалното и бездуховното, а неизследваните дълбини на човешката психика.

Унискорп
9789543304066
Нов