Ако Ницше беше нарвал

20,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Джъстин Грег

Издателство: 312 

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 288

Тегло: 312 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Джъстин Грег е блестящ учен и затова с лекота преобръща всичко, което сме знаели за човешкия интелект. Дали ние, хората, нямаше да живеем по-добре, ако бяхме нарвали? Или някой друг, не толкова „умен“ вид. Дали много от провалите и грешките на Homo sapiens не се дължат на удивителния и изключително сложен човешки ум?

Уникалните ни способности – да говорим, да разбием атома, да летим в Космоса – не ни правят по-щастливи или успешни от еволюционна гледна точка в сравнение с други биологични видове. Животните нямат нужда от успех, не се избиват взаимно и не унищожават планетата. Нещо повече, знаете ли, че:

Котаракът Орландо избира печеливши акции на борсата много по-ефективно от опитни брокери.

Слоновете обичат да си пийват алкохол.

Гълъбите откриват поразени от рак тъкани по-точно от рентгенолозите.

Пчелите боравят с топчета като истински футболисти.

Резултатите, колкото и невероятни да ни се струват, са взети от реални научни експерименти. И те трябва да ни накарат да се замислим дали да не променим нещо в действията и поведението си, за да опазим Земята, на която всички живеем.

Тази необикновена и провокативна книга ще ви зададе редица екзистенциални и морални въпроси и същевременно ще ви накара да се смеете на глас почти на всяка страница.

„Джъстин Грег впечатлява с лекотата, с която предлага сложни и противоречиви решения на философски и етични въпроси по уникално забавен и лесен за възприемане начин.“ Гардиън

9789547695528

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Тегло
312 гр.