Невероятната и тъжна история на наивната Ерендира и нейната бездушна баба

24,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Габриел Гарсия Маркес

Издателство: Лъчезар Минчев

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 172

Тегло: 304 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Разнообразни събития и изненади, много и пълнокръвни герои и експерименти на Гарсия Маркес със стила и езика. И, естествено, много и истински магически реализъм.

"Трудно е за тази книга да се напише нещо, което не сме изричали за другите. Отново много и разнообразни събития и изненади, отново много и пълнокръвни герои и отново експерименти на Гарсия Маркес със стила и езика. И, естествено, много и истински магически реализъм. Добре, добре, няма да казваме повече, за да не разваляме удоволствието на читателите да си прочетат сами.

Ще споменем само, че два от разказите бяха публикувани в списание Съвременник, брой 1/2023 г., и после видяхме читателско мнение: "А разказите на Маркес направо ме отвяха.".

Невероятната и тъжна история на наивната Ерендира и нейната бездушна баба е последният от четирите сборника с разкази на писателя и с тях се изчерпват всички произведения, написани от него. В този сборник разказите са 6, и една новела - за Ерендира. По традиция заглавието на книгата е цитат от едно от произведенията в нея. В случая това е първото изречение от разказа Постоянна смърт отвъд любовта."

От издателството

За Автора:

Габриел Хосе де ла Конкордия Гарсия Маркес (на испански: Gabriel José de la Concordia García Márquez) е пълното име на колумбийски писател, журналист, издател и общественик Габриел Гарсия Маркес, известен като Габо или Габито (умалително на Габриел) в цяла Латинска Америка.

Той е сред най-значимите автори от 20 век, носител на Нобеловата награда за литература през 1982 г. и на Нойщадската литературна награда през 1972 г.

Стартира своята кариера като журналист, но популярност добива с романите си „Сто години самота“ (1967), „Есента на патриарха“ (1975) и „Любов по време на холера“ (1985). Често е сочен за най-известния представител на магическия реализъм, елементи от който се откриват в много негови произведения. Основен мотив в тях е самотата.

9789544121273

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
3 см.
Тегло
304 гр.