• Нов
  • Нов

Борбата на Паула

13,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Иза Хохгернер

Издателство: Black Flamingo

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 72

Тегло: 77 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Паула Хитлер - 1896-1960.

Единствената сестра на Адолф Хитлер, останала жива. По нареждане на брат си приема името Паула Волф, за да не бъде разпозната. Нейните отношения към Адолф Хитлер, преди всичко в детството им, са описани доста дистанцирано. През 1930 г. трябва да напусне мястото си в Застрахователната служба на федералните провинции, когато става известно кой е нейният брат. От този момент нататък Адолф Хитлер я подкрепя финансово. През 1940 г. Паула се опитва да спаси своята втора братовчедка Алойзия Вайт от транспортиране в центъра Хартхайм. Така се запознава с лекаря Ервин Йекелиус и се влюбва в него. Двамата се сгодяват, но Адолф Хитлер е категорично против техен брак.

Книгата със заглавие "Младежки спомени", която Паула пише в защита на своя брат, е изчезнала.

Тази пиеса се основава на действителни факти и разказва тъжната история на любовта на Паула Хитлер, единствената сестра на Адолф Хитлер, която остава жива от многото деца в семейството. Разказва и за историята на страданията на втората й братовчедка Алойзия Вайт. Две съвсем различни женски съдби, които се свързват трагично помежду си по времето на националсоциализма.

Иза Хохгернер е родена през 1961 г. в Дорнбирн, Австрия. Завършва актьорско майсторство в Консерваторията във Виена, а по-късно се усъвършенства като актриса, певица и говорителка. Занимава се с фотография.

Участва в много театрални представления в различни австрийски и немски театри. Има рецитали с песни по Брехт, Тухолски, както и френски шансони.

Авторка е на няколко пиеси, от които последната е "Борбата на Паула" с премиера във Виена през март 2023 г.

9786192620318

Информационен лист

Височина
19 см.
Ширина
11 см.
Дебелина
0,5 см.
Тегло
77 гр.