• Нов
  • Нов

Арменски легенди и поеми

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Забел Бояджян

Издателство: Класика и стил

Година на издаване: 2021 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 204

Тегло: 980 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

‌„Мемориал на една злочеста нация“ е нарекла своята книга Забел Бояджян. Тя е съставила този уникален за времето си труд, за да запознае света с постиженията на сънародниците си и да събуди интерес към съдбините на Армения. 

Тази творба е издадена за пръв път през 1916 година на английски език с илюстрации изключително в арменски дух от нейния съставител. Книгата съдържа пъстра палитра от произведения – поеми, народни песни, стихове, исторически трактати, легендарни епизода от “История на Армения“, описани през V век в хрониките на Мовсес Хоренаци. 

Последната една трета от книгата е есето „Армения: нейните епоси, фолклор и средновековна поезия“ от Арам Рафи. В него авторът проследява хилядолетната арменска култура и литература, религиозната история на Армения от езичеството до приемането на християнството.

„Ако тази антология събуди интерес към арменската литература, арменските музи имат още много богати и неразрушими съкровищници, от които може да се състави и втори том“, пише в предговора към книгата си Забел Бояджян. 

Боряна Даракчиева е изпълнила блестящо своята задача да преведе от английски език цялата антология.

Класика и стил
9789543271221

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
21 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
498 гр.