• Нов
  • Нов

Морето и тишината

14,60 лв.
С вкл. данък

Автор: Питър Кънингам

Издателство: Амат-Ах

Година на издаване: 2017 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 224

Тегло: 191 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Ирландия, 1945 г. Млада и красива, Из започва нов живот и с нов съпруг на югоизточното крайбрежие. Докато тя се опитва да се впише в провинциалния морски пейзаж, обстоятелствата, довели я в Монюмънт, продължават да са обвити в мистерия и да занимават местните жители. Войната в Европа е приключила и промяната всеки момент ще помете стария ред.

На фона на десетилетията, които следват току-що извоюваната независимост на страната, през свирепите класови битки и спорове за собствеността на земята, някога дефинирала ирландското общество, “Морето и тишината” представлява епична любовна история, която се развива сред потъмнелия блясък и гаснещото величие на англо-ирландската аристокрация. Този разтърсващ роман за бурното раждане на една нация и за покосените съдби на обикновените хора е поредното доказателство, че Питър Кънингам е сред най-добрите съвременни ирландски автори.

Детството на Питър Кънингам минава в пристанищния град Уотърфорд, Южна Ирландия, който е в основата на въображаемия град в неговите книги – Монюмънт. По професия е счетоводител и едва през 1979 г., след като издателство“Айриш Прес” публикува първия му разказ в “Ню Айриш Райтинг” (“Нова ирландска проза и поезия”), той се замисля за сериозна писателска кариера.

Носител е на множество литературни награди. Понастоящем живее в графство Килдеър със съпругата си Карол, с която имат шест деца.

Амат-Ах
9789549877397

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
191 гр.