• Нов
  • Нов

Той пак е тук

16,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Тимур Вермеш

Издателство: Атлантис - КЛ

Година на издаване: 2013 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 320

Тегло: 351 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Тимур Вермеш /род.1967/ е немски журналист с майка германка и баща унгарец, който напуска родината си по време насъбитията от 1956 г. Живее в Мюнхен.

Романът му "Той пак е тук" вече цяла година не слиза от челото на бестселърите в Германия, като оставя далеч зад себе си дори автои като Дан Браун и Паулу Куелю. Досега бестселърът е продаден над 1 200 000 пъти, превежда се на трийсет и шест езика, подготвя се и филмираното му.

Лятото на 2011 година - Адолф Хитлер се събужда в един берлински парк. Без война, без партия, без Ева Браун. В мирно време, сред хиляди гастарбайтери и с Ангела Меркел... Шейсет и шест години след предполагаемата си кончина фюрерът се озовава в настоящето и в разрез с всякаква логика подхваща нова кариера: в телевизията, където - благодарение и на социалните мрежи - скоро става истинска знаменитост.

Сблъсъкът на диктатора със съвременния свят те кара да се превиваш от смях, но смехът бързо засяда в гърлото, защото този Хитлер не е само смешен, а стряскащо реален. Като хората в страната, която заварва след възкръсването си: цинични, жадни за успех с цената на всичко и въпреки десетилетията демокрация - без никакъв шанс пред хлевоусти демагози. Като политическите партии, които не закъсняват да похлопат на вратата му...

Сатира? Политическа комедия? Да, но и още нещо: дебютният рома на Тимур Вермеш е литературно събитие от най-високо качество.

9789549621594

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
351 гр.