• Нов
  • Нов

Лудвиг

9,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Давид Албахари

Издателство: Панорама

Година на издаване: 2010 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 154 

Тегло: 175 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Двама писатели. В Белград. Днес. Единият се казва Лудвиг. Другият е назован С от същия този Лудвиг, независимо че буквата не присъства нито в рожденото, нито във фамилното му име. Свързва ги приятелство в живота, творчеството и професията.

Но нищо не е такова, каквото изглежда, и в дяволски въртоп от подчинения и зависимости, измами и истини, емоции и заслепления, самозаблуди и разкрития любовта се обръща в омраза, уважението в презрение, приятелството става ненавист. Един втори Лудвиг, духовен еталон, води мисълта по нишката на темата за света като огледало на езика и езика като огледало на света - в стоп-кадри проблясват образи от творчеството и живота на Лудвиг Витгенщайн... Един трети Лудвиг е скрит в дъното на чекмедже - грижливо увит пистолет чака ролята си в развръзката... И един град, жесток и прекрасен, в който не можеш да живееш, но още по-невъзможно е да го оставиш, диша, пулсира, хипнотизира, поглъща - Белград, главно действащо лиие...

Давид Албахари, писател от световна величина, е сред най-ярките представители на сръбската постмодерна проза, майстор на разказа, езика, формата, стила.

Панорама
9789549655452

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
12 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
175 гр.