• Нов
  • Нов

Сравнително литературознание. Фаталната жена и пет европейски кройки за романа

25,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Румяна Станчева

Издателство: Колибри

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 264

Тегло: 230 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за романа“ въвежда в европейското сравнително литературознание. В петте глави на книгата четем за митокритиката, литературната история, теорията на разказването в текста на романа, общото между литература и музика, психологическия роман. Примерите с повече от 20 белетристи са взети от европейските литератури в модерното им развитие, главно през XIX и ХХ век до днес. Българските писатели са видени в нова среда, чрез сравнения с френски, румънски, немски, гръцки романисти.

Достойнство на книгата са сюжетирането на литературно-историческите разкази, проявите на хумор, акцентирането върху повествователните техники, както и разглеждането на литературата през връзките ѝ с науката, музиката, изобразителното изкуство. Накратко, имаме една модерна книга, която поставя българската наравно с другите литератури.

Проф. Амелия Личева

Паралелните прочити и ясният и точен български език, богатата ерудиция на авторката, убедителните и интересни изводи ми дават пълно основание да препоръчам горещо книгата на Румяна Л. Станчева.

Проф. Дина Манчева

9786190213055

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
230 гр.