• Нов
  • Нов

Детето на XXI век и предизвикателствата пред професионалистите от ХХ век

10,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Офелия Кънева

Издателство: Български бестселър

Година на издаване: 2019 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 64

Тегло: 154 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Текстът, който ни представя Офелия Кънева, привлича вниманието не само на специалистите в областта на детското развитие и грижата за децата, но и на всеки, който се интересува от съвременните предизвикателства пред позитивното детско развитие.

„Дигиталното дете" е не просто детето със смартфон в ръце, то е дете, което се развива в един свят практически без граници, но и без ограничения. Този свят, със своята свръхдостъпност до всичко, сякаш не оставя много място за развитие на детската фантазия, на въображението.

Офелия Кънева привлича вниманието ни именно към срещата на дигиталността като основна характеристика на детето на XXI век и „недигиталната" среда, в която то се развива у нас, като анализира внимателно основните ефекти от тази трудна среща. Финият анализ обхваща последователно характеристиките на „дигиталното дете", предизвикателствата пред образователните институции и пред специалистите, работещи за тях, семейството и неизбежната мултикултурност на XXI век.

****

Офелия Кънева е магистър по социология, бакалавър по управление на човешките ресурси и мениджмънт на социални организации от Софийския университет „Св. Климент Охридски". Разработва докторат за участието на децата в процесите на вземане на решения.

Преминава редица специализации и обучения, включително Управление на професионалната рехабилитация във Виена, управление на средствата от ЕС, стратегическо планиране и т.н. Започва кариерата си през 1999 г. като Координатор проекти; работи и като Координатор Обучителни програми за хора с увреждания; била е в екипа на министъра на труда и социалната политика; зам.-кмет на община Сливен; оглавява Дирекция „Закрила на детето" в Агенцията за социално подпомагане; Главен директор в Агенцията по заетостта; Ръководител на Средносрочна рамкова инвестиционна програма; отговаряла е за вътрешния одит, методическата подкрепа и контрола по предоставените социални услуги; заема и поста Председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Понастоящем разработва иновативни подходи за подкрепа на педагогически специалисти, съвместно с Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" и е гост-преподавател в Софийския университет, Югозопадния университет, Великотърновския университет, Бургаския свободен университет и др.

9789544632151

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
16 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
154 гр.