Застрахователна и пенсионноосигурителна дейност. Особености и регулация в България

18,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Божидар Недев

Издателство: УИ "Св. Климент Охридски"

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 229

Тегло: 384 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Божидар Недев е доцент към катедра “Финанси и счетоводство” в Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и доктор по политическа икономия. Води занятия по корпоративни финанси, поведенчески финанси, финансови институции и пазари и др. Ръководител е на магистърските програми “Финанси, инвестиции и финтех” и “Финанси и банково дело”, участва в дейността на Кариерния център на Стопанския факултет, занимава се с отношенията на Факултета с немските университети и е заместник-председател на Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ. Научните му интереси обхващат областта на корпоративните и поведенческите финанси, инвестициите и др.

Книгата „Застрахователна и пенсионноосигурителна дейност. Особености и регулации в България“ разглежда особеностите на застрахователната и пенсионноосигурителната дейност през призмата на икономически, регулаторни, финансови и практически аспекти. Основният акцент е поставен върху българската действителност. Целта е постигането на баланс между общата теоретична основа и практиката в страната. Представени са множество примери, изчисления и фактически данни за българския застрахователен и пенсионноосигурителен пазар.

Изданието е предназначено както за студенти във финансово-икономическите специалности на българските висши учебни заведения, така и за всички, които проявяват интерес от задълбочаване на познанията си в тази сфера.

9789540754925

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
16 см.
Тегло
384 гр.