• Нов
  • Нов

Дактилоскопия и системи за биометрична идентификация на лица

39,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Веселин Петров

Издателство: Атеа букс

Година на издаване: 2024

Издание: меки корици

Брой страници: 184

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Дактилоскопия и системи за биометрична идентификация на лица“ събира и анализира най-новите открития и техники, свързани с откриването и идентифицирането на следи и отпечатъци. Главите обхващат всички аспекти на темата, включително развитие на дактилоскопията, структура на кожата, идентификационни признаци, следообразуване, методи за откриване и проявяване на дактилоскопни следи, етапи на дактилоскопната идентификация, дактилоскопна експертиза и системи за биометрична идентификация на лица. Книгата предлага блок-схеми, които ръководят избора на правилните последователности от техники за откриване на дактилоскопни следи и практически техники за проявяването им. В книгата е отделено специално място за откриване, проявяване, фиксиране и изземане на дактилоскопни следи на местопроизшествия и мерките за безопасност при обработка на дактилоскопни следи на местопроизшествия и в лабораторни условия.

Изданието е подходящо за работещите в областта на откриването и идентификацията на следи и отпечатъци, както и за всеки, който изучава криминалистика на бакалавърско и магистърско ниво. Освен това има достатъчно основни материали за професионалистите в областта на правото и правоприлагането, които се нуждаят от въве- дение в темата за пръстовите отпечатъци и системи за биометрична идентификация на лица.

Авторът Веселин Петров работи повече от 35 години в областта на дактилоскопните изследвания и автоматизираните дактилоскопни идентификационни системи. Притежава богат опит като експерт криминалист. Дългогодишен началник на сектор „Дактилоскопия" и началник на отдел „Криминалистична техника" в Научноизследователския институт по криминалистика.

9786197624434

Информационен лист

Височина
29,7 см.
Ширина
21 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
200 гр.