• Нов
  • Нов

Европейски ръководства и добри практики за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд

32,75 лв.
С вкл. данък

Автор: Колектив

Издателство: Труд и Право

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 288

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Тази книга съдържа европейски ръководства и добри практики за осигуряване на здравословна и безопасна работна среда – особено актуални и важни в съвременните условия на радикални промени в индустриалните технологии и преход към нови енергийни източници.

В този сложен и мащабен процес от изключително значение е ролята на социалния диалог и действията на социалните партньори, за които те трябва да имат адекватна професионална компетентност и подготовка.

В първата част на книгата са включени европейски ръководства, свързани с необходимостта от изграждане на капацитет и стратегии за участие на социалните партньори в осъществяването на справедлив „зелен преход“ към устойчива и декарбонизирана индустрия.

Втората част на книгата съдържа европейски ръководства и добри практики, свързани с новите рискове и предизвикателства за здравето на работещите, породени от все по-ускореното и силно навлизане на високите технологии в индустрията.

Целта на изданието е да подпомогне работодателите и техните организации, представителите на работниците и служителите, контролните органи на Инспекцията по труда, както и всички специалисти по здраве и безопасност, в усилията им да надграждат своите знания и да изработват ефективни стратегии за овладяване на новите рискове за живота и здравето на работещите.

Подбор и съставителство: Огнян Атанасов

9789546083166