Наследяването по закон

Наследяването по закон

16,00 лв.
С вкл. данък

Наследяването по закон

Автор: Катя Аспарухова
Година на издаване: 2012
Брой страници: 216
Корици: меки
Размери: 14.3х20.9 см

 

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Правоотношенията във връзка с наследяването винаги са актуални, доколкото са свързани с въпроси какво и на кого оставят лицата след своята смърт.

Тяхната динамика е белязана от динамиката на обектите на наследственото правоприемство и правата върху тях, включени в наследственото имущество. Човекът като част от все по-динамично развиващото се общество участва в различни дейности и сдружения, което поражда редица въпроси. Отделно битът му се обогатява с повече вещи, което поставя акцента върху това дали същите имат статута на обикновена покъщнина и какво е значението на следващия се за наследника ползван от същия земеделски инвентар.

Следователно материята, макар и на пръв поглед непроменлива - се свързва с определени специфики под въздействието на настъпилите промени във времето, включително и на обществено-политическите такива, поради което изисква нов прочит.

Отделно материалното право не може да бъде откъснато от процесуалния път на защита на тези права, което изисква да се направи преглед и в тази област. Трудът не ще бъде завършен ако не се разгледа и въпросът на плоскостта на статута ни като държава членка на Европейския съюз, доколкото наследодателят, упражнявайки като европейски гражданин правото си на свободно движение придобива имоти, които след неговата смърт преминават към наследниците му.

9789542810674
Нов