• Нов
  • Нов

Енигмата Сборяново

17,95 лв.
С вкл. данък

Автор: Драгомир Богомилов

Издателство: Хермес

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 160

Тегло: 374 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Драгомир Богомилов е журналист и фотограф. През последните десет години е част от екипа на проф. Диана Гергова и участва в археологическите проучвания в резервата Сборяново. Той е първият фотограф, заснел уникалното златно съкровище, разкрито през 2012 г. Част от заснетите от него неповторими находки са публикувани в авторитетни издания като списание National Geographic и френския Le Figaro. Някои от кадрите на автора са представяни на фотоизложби в САЩ, Великобритания, Русия, Швейцария и Башкирия.

Преди повече от 2000 години територията на днешния резерват Сборяново е била център на мистичните ритуали на гетите. Древният тракийски народ е издигнал тук над 100 могили, които пресъздават небесни съзвездия и отразяват стремежа към безсмъртие на душата и хармония между Земята и Вселената.

„Енигмата Сборяново“ представя интригуващи факти и любопитни хипотези за изследваните до този момент могили, съкровища, гробници, храмове и светилища.

Като пряк свидетел на археологическия процес през последното десетилетие, Драгомир Богомилов ни показва находките в резервата чрез своите 100 уникални фотографии. Книгата ще ви направи съпричастни и с по-ранни открития на територията на резервата, включително Царската гробница, която е част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

9789542620990

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
16 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
374 гр.