• Нов
  • Нов

Каменната крепост. Хроники на Първия кръстоносен поход

12,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Тийт Алексеев

Издателство: Авангард принт

Година на издаване: 2015 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 242

Тегло: 301 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Тийт Алексеев (1968) е един от успешните съвременни писатели на Република Естония.

Главен герой в "Каменната крепост" (втора част на "Поклонничеството") е млад рицар, комуто се налага да се бори за живота си, защото наред със заплахата от неверниците над главата му надвисва и заканата на василевса Алексий Комнин, заклел се жестоко да му отмъсти. Младият рицар трябва да разчита само на своите спътници, както и на графа на Сицилия, Боемон. За съжаление, графът на Сицилия гони собствени користни цели, което го прави твърде съмнителен съюзник.

На кръстоносците, повели борба за освобождението на Божи гроб в Йерусалим в началото на XI век, не им се удава да завладеят Антохия, някогашната столица на римската провинция Сирия и втори по големина град в този район на света след Константинопол.

Докато стягат блокадата на Антохия, кръстоносците трябва да се подготвят и за отбрана, защото вражески подкрепления в помощ на града могат да се появят всеки момент.

В "Каменната крепост" Тийт Алексеев остава верен на историческата епоха, пресъздавайки живота на героите и тяхното специфично светоусещане, намерения, въжделения, победи и огорчения в далечните непознати краища. Войната е "изказана" като поема, в нея се долавя фалишив патос, твърде често характерен за литературата на военна тематика.

9789543372478

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
301 гр.