• Нов
  • Нов

Девети. Исторически роман

17,95 лв.
С вкл. данък

Автор: Добри Божилов

Издателство: Лексикон

Година на издаване: 2021 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 280

Тегло: 319 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

От автора на бестселърите  „Задругата“  и  „Заветът“  - новият роман на Добри Божилов „Девети“.

В този исторически роман нито едните са добрите, нито другите са лошите. Повечето от героите са реално съществували и съдбите им са и съдби на хиляди други българи – както на комунисти, репресирани преди Девети септември, така и на антикомунисти, репресирани след него. Романът показва битието на бедните хора, чийто живот се променя към по-добро и за което те са благодарни, но разказва и за лагерите, репресиите на другомислещите и интелигенцията, национализацията, колективизацията, службогонството и партокрацията, замяната на чистите като теория комунистически идеали с алчност и кариеризъм, глупостта на част от държавния елит, която се превръща в държавна политика.

Многопластов, задълбочен, правдив и преживян „Девети“ е прекрасен опит за портрет на онова време разделно.

Добри Божилов е роден през 1975 г. Завършва информационни технологии и икономика. Прави докторантура в СУ. Работи като журналист в икономически и издания за високи технологии. През 2001 г. започва малък бизнес в областта на интернет, успешен и до днес. Той е създател на българската криптовалута левкойн и работи в екипа по развитието и разпространението ѝ. Номинираният за издаване в „Конкурс за исторически роман 2017“ на издателство „Лексикон“ „Задругата“ е първият му роман. Има публикувани около 20 разказа в периодични издания, обединени в сборник със заглавието „Великият ум“, разпространяван в интернет.

Личното му верую е, че успехите по стандартите на пазарното общество са илюзия. Счита, че успехът е, ако човек създаде изкуство, т.е. продукт, който остава за вечността. Помните ли кой е бил най-богат по времето на Айнщайн? А по времето на Леонардо? Вечността принадлежи на оставилите нещо интелектуално.

9786192202705

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
15 см.
Дебелина
2,5 см.
Тегло
319 гр.